Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Николай Габровски ще търси подкрепа от ПП, ДПС и Възраждане

Разговорите с ДБ и БСП бяха неуспешни Проф. Николай Габровски ще се срещне в петък с парламентарните групи на "Продължаваме...

Разговорите с ДБ и БСП бяха неуспешни

Проф. Николай Габровски ще се срещне в петък с парламентарните групи на "Продължаваме промяната", ДПС и "Възраждане", на които срещи ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за такъв, предаде репортер на БГНЕС.

До този момент проф. Габровски се срещна с ДБ, БСП и "Български възход".

Припомняме ви, че разговорите с ДБ и БСП бяха неуспешни. "Влизате на един изключително труден терен. Ако успеете да реализирате правителство и да изпълните задачите си, това ще бъде успех за страната. Ние имаме решение, че в тази конфигурация не можем да подкрепим правителство с първи мандат. Ако вие излъчите правителство, ние ще бъдем отворени макар и като опозиция да работим по конкретни теми - има широк спектър от теми, по които добре работим и намираме общ с език с партията, която ви е излъчила.". Това заяви Христо Иванов, съпредседателят на "Демократична България" по време на срещата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък каза, че на срещата са отишли от уважение към проф. Габровски. "Приемете нашите уважения към вас като личност и професионалист. Ние няма да подкрепим ваше правителство оглавявано от вас като министър председател, защото това за нас е правителство на ГЕРБ“. Като доводи Нинова посочи, че БСП имат дългогодишни разминавания с политиките на ГЕРБ.

По съвсем различен начин обаче протече срещата на проф. Николай Габровски с парламентарната група на "Български възход". “В този диалог трябва да се търсят решения за българските граждани, а в това стои целта да се създаде правителство. С умерен тон, ние създаваме условия за диалог, ние сме готови за разговори. Ако първият мандат е неуспешен, ще продължим по реда, защото ние вярваме в идеята България да има правителство при ясни условия и правила“, заяви Стефан Янев, след което уточни, че реализацията на мерките по Плана за възстановяване и устойчивост, влизането на България в Шенген и Еврозоната са общи приоритети както за ГЕРБ, така и за "Български възход".

Няма коментари