Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Община Тетевен се включи в инициативата на Зелени Балкани по случай Деня на Натура 2000 в България

На 23 май в гр. Тетевен бе отбелязан Денят на Натура 2000, а в инициативата се включиха около 60 ученици заедно с техните препод...

На 23 май в гр. Тетевен бе отбелязан Денят на Натура 2000, а в инициативата се включиха около 60 ученици заедно с техните преподаватели. Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева откри събитието, което се организира от екипа на Зелени Балкани съвместно с Общината.

По време на срещата бяха представени различни дейности на организацията за опазване на приоритетни видове от европейско природозащитно значение, както и дейностите на страната за изграждане на Националната екологична мрежа Натура 2000.

Присъстващите се запознаха с любопитни факти и важни детайли от биологията на видовете - царски орел, белоглав лешояд, черен лешояд, брадат лешояд, китоподобни, прилепи, гривеста рибарка, белошипа ветрушка, малък корморан, червеногуша гъска и ловен сокол. Те имаха и възможността да разгледат фотоизложба "Натура 2000 в България" със снимки от защитени територии и животни от екологичната мрежа Натура 2000 на фотографа Емил Енчев и архив на Зелени Балкани.

Учениците се включиха занимателни игри и гледаха образователни видеа, свързани със защитени птици в България.

Няма коментари