Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Разбиха престъпна група, набирала мъже за проституиране в Тетевен

ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха БНТ и Нова тв. Акцията е била проведена в Т...

ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха БНТ и Нова тв.

Акцията е била проведена в Тетевен и в София и при нея са задържани четирима души.

Набираните жертви за проституиране са мъже и са били "предлагани" в различни европейски държави. При претърсвания са намерени множество доказателства, разпитани са и свидетели.

Според данни на БНТ организаторите са четирима, а обект на експлоатация са станали 15 момчета на възраст между 17 и 25 г., голяма част от тях спортисти.

Съгласявали се да проституират заради парите и предоставяли луксозни услуги за по-платежоспособни европейци.

По-късно през деня стана ясно, че Специализираната прокуратура е привлякла като обвиняеми трима души за участие в организирана престъпна група за набиране и трафик в чужбина на мъже за проституиране.

Те са задържани вчера в София, Сливен и Тетевен. Претърсени са 7 адреса и са иззети компютри, лаптопи, телефони, електронни носители на информация, тефтери с имена и суми, документи за парични преводи, албуми с еротични снимки и диапозитиви, договори за наеми и др.

Разследването на групата е образувано през 2020 г. и е водено от спецпрокуратурата.

Доказателствата сочат, че групата е действала от 2018 г. Участниците набирали момчета и млади мъже между 14 и 24 г., предимно спортисти от школи по борба и с нисък социален статус. Най-често това ставало чрез социалните мрежи и с обещания за високи възнаграждения. Тези, които проявявали интерес, били канени в луксозно жилище и заснемани във видеоклипове с порнографско съдържание. Така жертвите били държани в подчинение, докато бъдат транспортирани зад граница - според събраните досега доказателства в Англия, Швейцария, Франция, Германия и Дубай (ОАЕ). Там те били предлагани в сайтове за запознанства.

На ръководителя на групата са повдигнати обвинения за 5 трафика на хора.

Тримата са задържани за 72 часа, като ще бъде внесено искане за мярка "задържане под стража" за всеки от тях.

Няма коментари