Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Община Тетевен организира Дни на отворените врати с цел ранно професионално ориентиране

На 27 април се проведоха Дни на отворените врати в средните училища и няколко фирми в град Тетевен, с цел последващо обучение и ...

На 27 април се проведоха Дни на отворените врати в средните училища и няколко фирми в град Тетевен, с цел последващо обучение и кариерно ориентиране на учениците, завършващи основното си образование. Инициативата се организирана от Община Тетевен като част от годишния План за младежта за 2022г., съвместно средните училища в града. 

Участие взеха ученици от ОУ „Георги Бенковски“ – с. Галата, ОУ „Васил Априлов“ - с. Градежница, ОУ „Васил Левски“ – с. Голям Извор и ОУ „Георги Бенковски“ - с. Рибарица. Групите от ученици бяха придружени от преподаватели и представители от Община Тетевен. 

По предварително изготвен график бяха посетени училищата в гр. Тетевен: НПГГСД „Сава Младенов“, СУ „Г. Бенковски“ и ПГ по СЕУ. В графика за посещение на учениците бяха включени и фирмите: „Камакс“ ООД и „Мотор макс“ ООД, „Калинел“ ЕООД, „Гагомебел“ ЕООД и „Хармония ТМ“ АД.

В учебните заведения групите бяха посрещнати от директорите и преподаватели, които ги запознаха с възможностите и специалностите, предлагани от всяко училище, като бяха подготвени демонстрации по избрана атрактивна специалност. Във фирмите учениците се запознаха с производствения процес, произвежданите стоки и предоставяни услуги, с условията за работа и възможностите за професионално развитие.

Няма коментари