Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

СЕМ спря разпространението на Russia Today и Sputnik в България

Решението на медийния регулатор е прието с мнозинство от четири гласа Съветът за електронни медии ограничава временно препредава...

Решението на медийния регулатор е прието с мнозинство от четири гласа

Съветът за електронни медии ограничава временно препредаването на аудиовизуални медийни услуги на територията на България на две руски медийни компании. Става въпрос за Russia Today и нейните производни, както и на Sputnik и производните ѝ.

Решението на медийния регулатор е прието с мнозинство от четири гласа и е изпратено на Комисията по регулиране на съобщенията към парламента.

Причината за въведеното ограничение е нахлуването на Русия в Украйна, което се отразява от посочените по-горе медии в пропагандистки дух.

ЕС наложи строги международни санкции срещу Русия, които засегнаха информационната агенция Sputnik и телевизионната мрежа Russia Today, която се смята за рупор на Кремъл.

Компанията Meta, собственик на Facebook, и Twitter съобщи, че ограничава присъствието новини от руски държавни новинарски издания в платформите си. По-рано You Tube лиши руския канал RT от възможността да реализира доходи на своята платформа.

Румъния също затвори всички пропагандни сайтове на Москва и забрани Russia Today. Преди няколко дни такава стъпка предприе и българският кабелен оператор "Булсатком", който прекрати разпространението на спонсорирания от руската държава телевизионен канал.

Няма коментари