Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Русия иска от съда да обяви Meta за екстремистка организация

Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия Руската прокуратур...

Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия

Руската прокуратура започна криминално следствие срещу Марк Зукърбърг и служителите на МЕТА, които участват и не възпрепятстват призивите за насилие срещу руските военни, Владимир Путин и Александър Лукашенко, съобщава  Площад Славейков, позовавайки се на РИА „Новости“.

Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия. Инициативата е на ръководителя на комитета за безопасност и противодействие на корупцията Василий Пискарьов.

Ръководството на американската компания МЕТА, която контролира Фейсбук и Инстаграм, официално съобщи, че отменя забраните да бъдат публикувани призиви към насилие срещу руските войници и държавни ръководители. Забраната е свалена само за Латвия, Литва, Естония, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Русия и Украйна.

„Гражданинът Марк Зукърбърг, който отдавна диктува своите правила на целия свят, като нарушава националните законодателства на много страни, тези дни пресече опасна линия. Съдействието на терористична и екстремистка дейност е престъпление, както в Русия, така и в други страни. И ако днес той се чувства безнаказан, то утре бумерангът може да се обърне. Посетите зърна на злото ще покълнат, и не само в отделни европейски страни, но и в самите САЩ“, заяви Пискарьов.

Той отбеляза, че „фактически отвъд океана започват открита фашизация на Източна Европа“.

„Чрез ръцете на Зукърбърг се опитват да направят така, че по периметъра на нашите граници да има една плътна бандеровска Украйна, а жителите на тези страни да се готвят да унищожават руснаците“, допълни Пискарьов.

Руската Генерална прокуратура освен това отправи до Роскомнадзор изискване да бъде ограничен достъпът до Инстаграм в Русия.

Няма коментари