Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Украинска писателка: Хората тук ядат сняг, трупове има из целия град

Христя Венгринюк, издателка на детска литература, писателка и преводачка, от град Чернивци публикува пост в социалните мрежи, в ...

Христя Венгринюк, издателка на детска литература, писателка и преводачка, от град Чернивци публикува пост в социалните мрежи, в който описва какво се случва в украинския град Мариупол:

"До Мариупол не може да се достави нищо. Най- високият залог е хвърлен. Руски и български проруски хора пишат, че убиваме хора и не им даваме храна. Вместо това хората умират поголовно, но не вземат нищо, от това което им се предлага от окупаторите - дори хляб. Днес окупаторите изстреляха 100 ракети по града. 2300 души вече са загинали. Телата са разпръснати из целият град.

Не е възможно дори да ги погребат в масов гроб. Кой би могъл да си представи, че това се случва в Европа през 21-ви век? Защо светът не иска да спаси този град и неговите хора?

Град Мариупол е кръстен на Света Богородица, но изглежда тя все още е безсилна в борбата с това зло.

В града хората са принудени да ядат сняг, защото няма храна и вода. Мъченици. Нашите украинци са велики мъченици.

Вчера се появи информация, че враговете са разстреляли колона с жени и деца, които са искали да напуснат града. Не ви писах за това, защото исках да проверя дали е вярно. За съжаление това е вярно. Нещастните майки с деца искаха да избягат, но бяха застреляни.

Кадировците отвличат деца.

През нощта цяла Западна Украйна се криеше повече от 3 часа, ние също, защото окупаторите изстреляха ракети по военна база в Яворов- град, който се намира на 20 минути от границата с Полша. Чудя се какво щеше да стане, ако не бяха изчислили точно траекторията? В резултат на това нападение много хора загинаха (35 потвърдени случаи) и много ранени.

Днес в Ирпин загина и един американски журналист.

Руснаците не могат да вземат нищо на нашите територии, затова се отдават на терор и геноцид.

Няма коментари