Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Експерт: България произвежда брашно, зърнени продукти и олио в пъти повече, отколкото потребява

Няма притеснения за продоволствената сигурност на страната "Логистиката на търговските вериги не е нарушена.  България  раз...

Няма притеснения за продоволствената сигурност на страната

"Логистиката на търговските вериги не е нарушена. България разполага с достатъчно зърнени и маслодайни култури до новата реколта. Няма абсолютно никакви основания за притеснения за продоволствената сигурност на страната". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS изпълнителният директор на Сдружение за модерна търговия Николай Вълканов.

Според него България произвежда брашно, зърнени продукти и олио в пъти повече отколкото потребява. "Нормално е да виждаме покачване на цените на основни хранителни продукти заради ръста в цените на химическите торове - над 6 пъти", обясни той. И допълни, че олиото, което струва над 5 лева, е продукт с характеристики, по-качествени от обикновеното олио.

"Има различни видове олио на пазара, това също трябва да се има предвид", посочи Вълканов. По думите му виновните за опашките за олио в известна търговска верига ще си понесат последствията.

Няма коментари