Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Мъж от Тетевен е осъден на доживотен затвор за убийство в условията на домашно насилие

Мъж от Тетевен е осъден на доживотен затвор за убийство в условията на домашно насилие. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Л...

Мъж от Тетевен е осъден на доживотен затвор за убийство в условията на домашно насилие. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Ловеч.

Присъдата е наложена на 32-годишен мъж, предаден на съд от Окръжна прокуратура – Ловеч, за причиняване на смъртта на 29-годишна жена при условията на домашно насилие.

Окръжен съд – Ловеч е признал за виновен А.А. за това, че през нощта срещу 4 март 2021 г. в град Тетевен, в апартамент, след нанесен побой, с особена жестокост причинил смъртта на К. А. В резултат на причинените травми жената е починала няколко дни по-късно на 11 март в болница в Плевен.

Делото е разгледано от съда по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият е признал вината си е приел фактите, изложени в обвинителния акт. 

Обвиняемият (три пъти осъждан за хулиганство) и пострадалата живеели на семейни начала, като от връзката имали дете, уточниха от прокуратурата. Двамата често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз. За упражненото домашно насилие, пострадалата сезирала полицията, а през 2018 г. и Районния съд в Тетевен, като делото в съда било прекратено по желание на жената, тъй като след разкайване А. А. обещал да се поправи.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение задържане под стража. Присъдата на Окръжен съд – Ловеч подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Велико Търново.

/ИС/

Няма коментари