Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Колко магнитни бури ще ни мъчат през март?

Още в първия ден от месеца се очакват леки смущения Геомагнитната прогноза за месец март е сравнително спокойна, пише  edna.bg ....

Още в първия ден от месеца се очакват леки смущения

Геомагнитната прогноза за месец март е сравнително спокойна, пише edna.bg. Очакват се две слаби бури, причинени от активността на регионите, които „срещнахме“ през миналия месец, съобщават от Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География към БАН.

Да не забравяме, че Слънцето е непредвидимо и понякога рязко влошава нещата. Затова разчитаме на информацията в реално време, предупреждават още учените.

Този март се очертава да е динамичен – още в първия ден от месеца се очакват леки смущения, а в края на седмицата, на 5 и 6 март, експертите прогнозират по-висока слънчева активност.

В средата на месеца, на 11 и 12 март, отново се очакват магнитни бури, които ще предизвикат известно неразположение, а около 19-20 март ще бъде последният подобен период на смущения за месеца.

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава. Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.

Няма коментари