Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

"Лукойл" призова за незабавно прекратяване на сраженията в Украйна

Руският петролен гигант "Лукойл" призова за незабавно прекратяване на сраженията в Украйна и стана една от първите гол...

Руският петролен гигант "Лукойл" призова за незабавно прекратяване на сраженията в Украйна и стана една от първите големи компании в страната, които се обявиха срещу инвазията на Москва.

Управителният съвет "изразява своята загриженост във връзка с продължаващите трагични събития в Украйна и най-дълбокото си съчувствие към всички засегнати от тази трагедия", се казва в изявление на компанията.

"Ние се обявяваме за незабавното прекратяване на въоръжения конфликт и напълно подкрепяме разрешаването му чрез преговорния процес и с дипломатически средства", се допълва в становището на концерна, предаде OFFNews.

Заради войната, която бе започната от руския президент Владимир Путин, местният бизнес тежко страда. В резултат на въведените до момента санкции, рублата се срина, а Московската фондова борса беше затворена за няколко дни. Русия е на ръба на най-тежката икономическа криза от десетилетия.

Изявлението на Лукойл е сред първите подобни изявления от голяма компания в страната.

Концернът заяви, че ще продължи да полага усилия за "осигуряване на надеждни енергийни доставки за потребителите по целия свят" и че е "ангажиран с укрепването на мира, международните отношения и хуманитарните връзки".

Няма коментари