Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Руска журналистка бе арестувана след като се появи в ефир с плакат срещу войната

Журналистка с плакат срещу войната в Украйна влезе на живо в ефир по време на новините на държавния руски „Първи канал” в Русия ...

Журналистка с плакат срещу войната в Украйна влезе на живо в ефир по време на новините на държавния руски „Първи канал” в Русия

Тя застана зад водещата на емисията, а на плаката беше написано: „Не на войната! Не вярвайте на пропагандата. Тук ви мамят! Руснаци срещу войната”, предава NOVA

Според информации в местни медии става въпрос за Марина Овсянникова, която е работила като редактор в медията. В момента тя е задържана, информира ТАСС. По-рано беше съобщено, че „Първи канал” е започнал разследване на „инцидента с минувач пред камерата по време на предаване на живо”.

Във видео, разпространено в YouTube, Овсянникова определя случващото се в Украйна като престъпление. „Русия е страна агресор и отговорността за това лежи на съвестта само на един човек - и този човек е Владимир Путин”, коментира тя.

Тя допълва: „За съжаление, през последните години работих в „Първи канал”, занимавайки се с кремълска пропаганда. Сега много се срамувам от това, че позволявах да се говорят лъжи от телевизионния екран. Срам от това, че позволявах да зомбираме руските граждани”, казва Овсянникова.

„Ние замълчахме през 2014 г., когато всичко това едва започваше. Ние не излязохме на митинги, когато Кремъл отрови Навални, ние просто безмълвно наблюдавахме този античовешки режим, заявява тя.

Овсянникова уточнява, че сега целият свят е обърнал гръб на Русия и допълва: „Още десет поколения наши потомци няма да измият срама на тази братоубийствена война”, обяснява журналистката.

Тя отправя апел към руснаците да излизат на митинги, да не се страхуват и да „преустановят това безумие”.

По информация на ТАСС жената е родена в Одеса. Във видеото в YouTube самата тя заявява, че нейният баща е украинец, а майка ѝ рускиня.   

Няма коментари