Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Путин е уволнил 1000 души от персонала си от страх да не бъде отровен

Бодигардове, готвачи, прислужници и секретарки са сред освободените Около 1000 членове на  персонал а на руския президент Владим...

Бодигардове, готвачи, прислужници и секретарки са сред освободените

Около 1000 членове на персонала на руския президент Владимир Путин са били сменени само за един месец в най-голямата чистка на служители, съобщава БГНЕС.

Страховете на президента са нараснали след инвазията в Украйна като основно притеснение на Путин е да не бъде отровен, сочат доклади на британските спецслужби. Бодигардове, готвачи, прислужници и секретарки са сред уволнените.

Нахлуването в Украйна от Русия беше широко осъдено от страни по целия свят и наказано с тежки санкции, наложени на Путин и свързани с него олигарси.

Американски и западни служби многократно предупреждаваха, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, заради струпаните по общата граница хиляди военнослужещи и много техника. Москва отричаше.

Кремъл има история с отравянията, но предимно като активна страна, пише изданието и дава за пример отравянето на критиците на властта в Москва с нервнопаралитичния агент Новичок, използван като средство за унищожаване на опозиционери като Алексей Навални, който беше отровен през август 2020 г.

Снимка: ТАСС

Няма коментари