Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Българин в Киев разказва за войната и бомбоубежищата

„Надявам се днес да е последният ден на този кошмар“  Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV земеделският производител Борислав Петко...

„Надявам се днес да е последният ден на този кошмар“

 Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV земеделският производител Борислав Петков, който по злочесто стечение на обстоятелствата се оказва блокиран украинската столица Киев при започването на войната.

„Трудностите са породени от това, че в последните 3 - 4 дни Киев е обсаден и обграден от украинската армия и не допускаха никой да напусне града. Трябваше да се обърнем към посолството за помощ за нашите евакуации. Към момента все още не сме евакуирани поради факта, че все още тече комендантският час, който беше наложен преди ден и половина“, каза Петков.

Според него именно комендантският час е основна причина за забавянето на евакуацията на българите от града, тъй като е възпрепятствал влизането на изпратените от София автобуси.

По думите му през последните дни комуникацията с българските власти се е подобрила.

Българинът сподели, че условията в бомбоубежището, където е прекарал голяма част от последните дни, са добри, има интернет и е поддържал връзка със своите близки у дома.

Снимка: bTV

Няма коментари