Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Има няколко сценария за развитието на войната в Украйна

Коментират Иво Инджев и Петко Георгиев В ефира на „Здравей, България”  NOVA   журналистите Иво Инджев и  Петко Георгиев  коменти...

Коментират Иво Инджев и Петко Георгиев

В ефира на „Здравей, България” NOVA  журналистите Иво Инджев и Петко Георгиев коментираха какви са сценариите за развитието на войната.

„Съпротивата на Украйна изненада Путин. Те вече сменят тактиката, преминават към обсада. Чудя се коя от квалификациите на световните лидери е най-валидна за него. Байдън го нарече убиец, Рюте го нарече ненормален. Струва ми се, че, като квалификация ,най-правилна е тази на Меркел, която каза, че Путин се е откъснал от действителността”, заяви  Иво Инджев.

По думите му целият украински народ се е обединил срещу действията на руския президент.

„Това, което се случва в Украйна, не се връзва с неговите очаквания. Той призова украинските военни да се предадат. Чудовищна неадекватност. Той вероятно си мисли, че ще го посрещнат с цветя и рози”, допълни Инджев.

„Използването на ядрена заплаха е знак за безсилие, признание, че операцията не се получава така, както Путин се надяваше. Това е поредно напомняне, че Русия е ядрена държава и не би се поколебала да използва ядрено оръжие”, каза Георгиев.

Според журналиста  не става въпрос само териториалната цялост или за правителството на Украйна.

„Това е стратегически конфликт между Русия и Запада. Ние сме пряко застрашени заради ядреното оръжие. Освен това, Путин вече изяде увеличението на пенсиите у нас. През тази инфлация всичко онова, което беше натрупано и обещано, замина”, каза още Петко Георгиев.

 По думите му украинската държава е израснала в очите на другите държави в рамките на дни. Зеленски от комедиен актьор се превърна в герой, твърди Георгиев.

„Това разбира се не значи, че Украйна може да се справи сама срещу Русия. Не познавам държава, която може да се справи сама във военно отношение с руската федерация”, каза още журналистът.

Според него съществуващата система за световна сигурност не работи. С това  Путин оправдава своята агресия срещу Украйна. Той смята, че Русия трябва да има по-голяма роля в една нова система за световна сигурност.

"Според мен приоритета е свършено различен. Трябва да се състави система за сигурност, която да изключва възможността един човек с ядрено оръжие да си прави каквото иска с останалата част от света. Иначе всички останали се превръщаме в заложници на хора, които управляват държави с ядрена мощност”, коментира Георгиев.

Няма коментари