Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

И този октомври ще преместим часовниците на зимно време

Въпреки че Европейската комисия преди три години предложи да се премахне сезонната смяна на часовниците, държавите членки все още не са пост...


Въпреки че Европейската комисия преди три години предложи да се премахне сезонната смяна на часовниците, държавите членки все още не са постигнали съгласие по този въпрос и изглежда няма да го направят в обозримо бъдеще, съобщава Хина.

"В неделя, 31 октомври, ще преместим стрелката на часовника", заяви говорителят на Европейската комисия Стефан де Кирсмакер.

Промяната на лятно и зимно часово време трябваше да приключи през 2019 г., след като бившият председател на ЕК Жан Клод Юнкер го предложи за целия Европейски съюз през 2018 г., оставяйки членовете да решат дали да запазят лятно или зимно часово време, предава БГНЕС.

Предложението беше подкрепено от Европейския парламент през 2019 г., но трябва да бъде прието от държавите членки. В момента няма индикации, че предложението може да получи тяхната подкрепа.

"Въпросът сега е в ръцете на държавите членки", каза говорителят Де Кирсмакер. Европейските транспортни министри през декември 2018 г. решиха да отложат решението за премахване на сезонното преместване на стрелките на часовниците до 2021 г., но оттогава нищо не се случи.Няма коментари