Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

От сряда и в област Ловеч влизат в сила нови Covid рестрикции

В Ловешка област по-строги Covid мерки ще влязат в сила от сряда. Заразените с коронавирус в областта са над 315 на 100 000 души. От 17 март...


В Ловешка област по-строги Covid мерки ще влязат в сила от сряда. Заразените с коронавирус в областта са над 315 на 100 000 души.

От 17 март до 2 април всички ученици в областта от 5-и до 12-и клас преминават на електронно дистанционно обучение, съобщи заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева:

"Поради наличие на положителни случаи сред ученици и в малките общини, затова е за цялата област. 1-ви и 4-ти клас остават присъствено".

От сряда работното време на ресторантите, кафенетата и заведенията за хранене се ограничава до 22:00 часа при капацитет от 50%, като се забраняват живата музика и диджеите: "Което ще подлежи на много строг контрол", каза Милчева.

От сряда в областта се затварят игралните зали и казината, преустановяват се масовите мероприятия на закрито, репетициите и изявите в читалищните и спортните клубове.

Забраняват се пазарите, панаирите и празниците.

Д-р Милчева допълни, че от днес е увеличен капацитетът на Covid отделенията на болниците в областта:

"Връщаме броя на леглата от пика през месец ноември".

В момента в лечебните заведения в областта има достатъчно свободни легла за пациенти с коронавирус. Запълнен е само капацитетът на Covid отделението в Луковитската болница.

Няма коментари