Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Първата самостоятелна изложба на Моника Матева остава отворена до 20 март

Целта на изложбата е да популяризира богатата история на родния ми край чрез пресъздаване на емблематични културно – исторически паметници в...


Целта на изложбата е да популяризира богатата история на родния ми край чрез пресъздаване на емблематични културно – исторически паметници върху платно и представянето им на широката публика, коментира художничката.

Сред експонатите можеха да се видят - църквата „Св. Всех Святих“, гр. Тетевен, Хаджииванова къща – гр. Тетевен, Къща-музей „Васил Левски“, с. Голям извор, Бобевска къща, гр. Тетевен и др.

Картините са част от проекта, който изпълнява Моника - „С четки и бои из културно – историческото наследство на тетевенския край“ по програма „Творчески инициативи“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Той има за цел привличане на вниманието на подрастващото поколение, като съдържанието ще бъде поднесено по забавно-образователен начин чрез инструментите на съвременните технологии и социалните мрежи.

Желаещите да разгледат експозицията ще могат да направят това всеки делничен ден от 15 до 20 март – от 17.00ч. до 18.00ч.

Няма коментари