Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Над 10 градуса от вторник нататък

Почивните дни ще са с меко време, на места с пролетни температури, но и с валежи. Започналите в петък превалявания от запад продължават и в ...


Почивните дни ще са с меко време, на места с пролетни температури, но и с валежи.

Започналите в петък превалявания от запад продължават и в събота, предава NOVA. В ранните часове е повишена опасността от поледици – най-вече в западната половина на страната. Ще вали почти в цялата страна, като след обяд от запад валежите ще намаляват и ще спират. Във втората половина на деня ще се покаже и слънцето, с най-малка вероятност в югоизточна България. Около и след обяд ще е ветровито със студен вятър от северозапад, но температурите няма да падат драстично, а ще останат в интервала от 6 до 10-11 градуса.

В планините времето ще е облачно с валежи, предимно от дъжд. Сняг ще има само по високите югозападни планински масиви. Ще бъде ветровито със силни ледени пориви. Температурите следобед – от минус 1 градус по високите части до плюс 5 в ниското. Изключително лавиноопасна остава обстановката в Рила, Пирин и Витоша, заради динамиката в температурите, вятъра и голямото количество пресен сняг от последните дни.

Валежи се очакват и в неделя, но ще започнат в късните часове следобед и привечер.

Ще превалява предимно дъжд до понеделник. По-значителни количества на изолирани места в Южна България.

От вторник нататък – предимно сухо и меко време с дневни температури над 10 градуса. В сутрешните часове ще има условия за мъгли.

Няма коментари