Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Затворени са неврологиите в болниците в Ловеч и Тетевен

Поради заболяване на част от медицинския и немедицинския персонал на Неврологично отделение на МБАЛ - Тетевен, приемът на болни е преустанов...


Поради заболяване на част от медицинския и немедицинския персонал на Неврологично отделение на МБАЛ - Тетевен, приемът на болни е преустановен. Отделението спира временно работа до оздравяване на медицинския персонал, съобщават от РЗИ- Ловеч. Затворена е и неврологията в ловешката болница поради заразен с коронавирус персонал.

От инспекцията посочват още, че разпространението на ковид инфекцията е дифузно. Преобладаващите случаи са в общините Ловеч и Троян, но има нарастване и в общините Луковит и Тетевен. Оформени са предимно семейни огнища с по няколко контактни лица.

До момента са установени и няколко клъстерни огнища - детската ясла, РЗОК с четирима заболели, Община Троян с четирима заболели, двете неврологични отделения в болницата в Ловеч и Тетевен.

На територията на област Ловеч със заповед на директора на РЗИ са определени 169 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

През последното денонощие в Ловешка област положителните проби за COVID-19 са 79, сред които на 6 лекари, 3 медицински сестри и един рехабилитатор. От новодиагностицираните 14 са хоспитализирани.

Поради заболяване на персонала, Детска ясла "Мечо пух" в Ловеч е затворена, считано от днес, за крайна огнищна дезинфекция. Яслата ще бъде отворена след оздравяване и завръщане на персонала.

В МБАЛ-Ловеч са определени 65 инфекциозни легла, към момента са заети всички, в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян - определените легла са 69, заетите 50.

От днес общинските болници в Троян, Тетевен и Луковит приемат пациенти със съмнение за ковид инфекция. В МБАЛ "Кардиолайф" в Ловеч са определени три легла за пациенти с кардиологични заболявания, при които е установен и COVID-19, което дава възможност такива пациенти да бъдат лекувани комплексно, съобщават още от здравната инспекция.

Няма коментари