Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Проверки на РЗИ – Ловеч за спазване на противоепидемичните мерки

За периода 26.09.2020г. – 02.10.2020г. инспекторите от РЗИ – гр. Ловеч извършиха 21 насочени проверки на обекти с обществено предназначение ...


За периода 26.09.2020г. – 02.10.2020г. инспекторите от РЗИ – гр. Ловеч извършиха 21 насочени проверки на обекти с обществено предназначение във връзка със в следните населени места: гр.Ловеч, гр. Троян, с. Катунец, гр. Угърчин, гр. Летница, с. Горско Сливово,  гр. Тетевен, с. Бабинци, с. Дойренци и с. Александрово. Проверени са 1 обект за съхранение и търговия с козметични продукти, 10 училища, 1 ученическо общежитие, 4 детски градини, 1 селскостопанска аптека, 2 фризьорски салона, 1 обществена тоалетна и 1 транспортно средство със специално предназначение. В обектите се спазват противоепидемичните мерки, разпоредени със заповеди на Министъра на здравеопазването.

            В проверените 10 училища се спазват задължителните мерки за ограничаване на рисковете от разпространение на вируса дадени в Насоки за работа на системата на училищното  образование  през учебната 20202/2021 година в условията на  COVID-19 и тези дадени със Заповеди на Министъра на здравеопазването. Носят се защитни маски или шлемове за лице в общите части на учебните сгради от всички ученици и учители. Поставен е дезинфектант за ръце с разрешение на МЗ на входа на училищата, в учителските стаи и в коридорите. В санитарните възли на проверените училища е осигурена топла и студена течаща вода, течен сапун, тоалетна хартия и хартиени салфетки за подсушаване на ръцете. Спазва се двукратния режим на почистване и дезинфекция на всички критични точки. Осигурени са достатъчно количества биоцидни препарати, разрешени от МЗ. 

            За периода са извършени проверки на 6 хранителни магазина в гр. Угърчин, гр. Летница, с. Горско Сливово и с. Катунец  и 6 административни обекта в гр. Ловеч за спазване на противоепидемичните мерки – не са установени нарушения.

От началото на новата учебна година 2020/2021 за първи учебен срок по Наредба №10/19.06.2014г. за здравните изисквания при изготвяне и спазване на седмични учебни разписания в РЗИ гр.Ловеч са постъпили за разглеждане и одобрение 52 седмични разписания от общо 55 училища в Ловешка област.

            Одобрени и съгласувани са 49 бр., 3 седмични разписания не са одобрени и върнати за корекция.

За периода са извършени 5 проверки на лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ както следва:

– Филиал за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Луковит;

– Неврологично отделение към МБАЛ-Луковит;

– Вътрешно отделение към МБАЛ-Луковит;

– Хирургично отделение към МБАЛ-Луковит;

– Акушеро-гинекологично отделение към МБАЛ-Луковит.

При проверките е установено, че в лечебните заведения се спазват противоепидемичните мерки.

Няма коментари