Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Д-р Мадлена Бояджиева откри последното събитие от седмицата на пожарната безопасност в Тетевен

В дните от 14 до 18 септември в Тетевен се проведоха редица събития, организирани от РСПБЗН – Тетевен, по повод Седмицата на пожарната безоп...


В дните от 14 до 18 септември в Тетевен се проведоха редица събития, организирани от РСПБЗН – Тетевен, по повод Седмицата на пожарната безопасност. Последното от тях бе футболен турнир, състоял се на спортен комплекс “Тетевен 2009”, с участието на службите за пожарна безопасност в област Ловеч.

Кметът на града д-р Мадлена Бояджиева заедно с гл. инсп. Николай Христов - началник на РСПБЗН – Тетевен, гл.инсп. Найден Христов - началник сектор ПГСД в РДПБЗН – Ловеч, ст.инсп. Радомир Радев - началник група ПКПД в РДПБЗН – Ловеч, гл.инсп Петър Петров - началник РСПБЗН – Троян и гл. инсп. Владимир Пандурски - началник РСПБЗН – Луковит поздравиха играчите и дадоха старт на състезанието. Турнирът бе спечелен от РСПБЗН – Троян, втори остана отборът на РСПБЗН – Ловеч, а трети се наредиха пожарникарите от РСПБЗН – Тетевен.

По-рано през седмицата бе отслужен водосвет в сградата на РСПБЗН – Тетевен за здраве на служителите и техните семейства, а през цялата седмица жителите имаха възможността да посетят пожарната в Тетевен и да се запознаят с работния процес.

По време на “Седмицата на пожарната безопасност” служителите от РСПБЗН – Тетевен проведоха занятия с противопожарните автомобили в детската ясла и детските градини в гр. Тетевен, като изнесоха беседи на противопожарна тематика.

На 16.09.2020 г. в двора на РСПБЗН – Ловеч се проведе състезанието „Изпитание за пожарникари“ между служителите от службите за пожарна безопасност от област Ловеч. То имаше за цел да провери нивото на специалната практическа и физическа подготовка на участниците, чрез изпълнение на комплекс от упражнения с приложна насоченост. 22-ма участници мериха сили и способности, като Мариян Иванов Йотов от РСПБЗН-Тетевен завоюва 3-то място в индивидуалното класиране.

През седмицата бе проведен и Областен турнир по тенис на маса между служителите от РДПБЗН – Ловеч. Победител в състезанието стана Ивалин Цанков от РСПБЗН - Луковит, на второ място се класира Марин Цачев от РСПБЗН - Тетевен, а на трета позиция остана Цветан Неделчев от РСПБЗН – Ловеч.

На 14 септември 1905 г. в София се провежда първият събор на пожарните командири, чиито делегати поставят началото на организирано противопожарно дело в страната. Инициатори на събора са пожарните командири Димитър Тролев, Георги Атанасов, Руси Кожухаров, Найден Николов, Тодор Боев. През 1995 г. датата е обявена за професионален празник на българските пожарникари, а това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България.

Няма коментари