Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Трети случай на коронавирус в Лесидрен. Въвеждат строги мерки

Днес следобед в Областна администрация беше дадена информация за предприетите мерки във връзка с регистрираните случаи на Covid-19. Кметът н...

Днес следобед в Областна администрация беше дадена информация за предприетите мерки във връзка с регистрираните случаи на Covid-19. Кметът на община Угърчин Станимир Петков със своя заповед въвежда строги противоепидемични мерки в Лесидрен заради потвърдените случаи на COVID 19.

Те влизат в сила от 12 юни до второ нареждане и бяха обявени на свиканото от областния управител Ваня Събчева заседание в съкратен състав на Областния щаб по здравеопазване във връзка с потвърдени случаи в с. Лесидрен.
Забранява се достъпът до детски и спортни площадки и спортни съоръжения –игрища, фитнес уреди на открито и др. на територията на с.Лесидрен, забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.

Препоръчително е ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито, преустановяват се посещенията в клубовете на пенсионерите и в младежкия клуб.
Да се преустанови предлагането на кафе, топли и студени напитки и други стоки от вендинг-автомати, разположени на открито и закрито, както и провеждането на традиционния пазарен ден в сряда, разпорежда още общинският кмет. Всички помещения на институции, които работят с граждани ще бъдат дезинфекцирани по 3-4 пъти на ден.

Препоръчва се във всички обществени сгради, в това число търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и др., също да се предприемат мерки за почистване с дезинфектанти 3-4 пъти дневно. В административната сграда на кметството да се обслужват граждани при повишени мерки за биологична сигурност.
Със заповедта се въвежда задължителна дистанция от 1,5 метра между две лица на всички обществени места – магазини, аптеки, банки, Общинска администрация, и др. Преустановяват работа питейните заведения и ресторантите и се забраняват всички масови прояви – събори, сватби, абитуриентски тържества, молитви и др., както и събирането на повече от две лица на едно място. Задължават се всички работодатели, собственици на търговски обекти и др. да спазват строго алгоритъма за провеждане на дезинфекция. Носенето на защитни предпазни маски и ръкавици от персонала е задължително.
С взетите мерки зам.-кметът на община Угърчин Мария Динова запозна щаба. На заседанието бе докладвана информация от РЗИ за обстановката в област Ловеч към днешна дата.

Няма коментари