Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Задържаха бракониери, отстреляли бременна кошута в Тетевенско

Труп на отстреляна бременна кошута е намерена от служители на „ДГС Тетевен” след бракониерски лов. Зверското деяние е установено преди дни...

Труп на отстреляна бременна кошута е намерена от служители на „ДГС Тетевен” след бракониерски лов. Зверското деяние е установено преди дни след подаден сигнал. То е извършено в близост до асфалтов път на изхода на с. Рибарица в посока с. Шипково, в района на дивечовъден участък „Вежен”, попадащ в границите на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП).

В рамките на 24 часа след предприетите незабавни и адекватни съвместни действия от служители на РУ Тетевен, Районната прокуратура и „ДГС Тетевен” извършителите са установени и задържани в следствения арест на полицейското управление.

Оказва се, че това са двама системни бракониери от Тетевен, които през последните месеци са следени постоянно, но въпреки това всеки път са успявали да се измъкнат. При направения обиск в домовете им са иззети незаконна гладкоцевна ловна пушка с боеприпаси.

На нарушителите са повдигнати обвинения по Закона за лова и опазване на дивеча и са образувани досъдебни производства. Разследването по случая продължава.

Няма коментари