Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Учениците в Тетевен казаха ,,Не на тормоза в училище!“

Източник: Община Тетевен От 26 до 28 февруари, във връзка с международната инициатива срещу тормоза и агресията в училище, МКБППМН при О...

Източник: Община Тетевен
От 26 до 28 февруари, във връзка с международната инициатива срещу тормоза и агресията в училище, МКБППМН при Община Тетевен организира за учениците от училищата в общината информационни лекции на тема „Превенция на агресията в училище“. Децата бяха запознати с различните форми на агресия и насилие в училище, с рисковите фактори, водещи до насилствено поведение, с ролята на асертивното поведение и ненасилствената комуникация за справяне с насилието и агресията. Те придобиха умения как да отстояват на натиск от страна на връстници, които ги карат да правят действия против волята им.

Лекциите бяха проведени от г-н Йордан Танковски - създател е на три модулна методика за обучение на младежи – пиъри, които да обучават свои връстници по различни здравни теми. Той работи с много училища, като обучава учители и директори по различни теми – интерактивни методи за работа, управление на стреса, екипна ефективност, управление на конфликти, комуникативни умения, превенция на агресията в училище и др.

Проведени бяха образователни лекции в училищата СУ „Георги Бенковски” – гр. Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов” – гр. Тетевен, ПГ по СЕУ – Тетевен, ОУ „Христо Ботев” – с. Глогово, ОУ „Георги Бенковски” – с. Галата, ОУ „Васил Априлов” – с. Градежница и ОУ „Васил Левски” – с. Български Извор и в салона на Общината пред ученици от ОУ „Георги Бенковски” – с. Черни Вит и ОУ „Васил Левски” – с. Голям Извор.

Сред учениците бяха разпространени  брошури с информация колко е важно да се обединим около недопускането на тормоз в училище с призива ,,НЕКА ДОБРОТО ЗАПОЧНЕ ОТ МЕН! ЗАПАЗИ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ! НЕ УДРЯЙ! УВАЖАВАЙ!“

С отбелязването на Деня на розовата фланелка се напомни на подрастващите, че тормоз в училище съществува и всички заедно можем да му се противопоставяме ВСЕКИ ДЕН.

Всяка година, последната сряда на месец февруари се отбелязва като Международен ден за борба срещу тормоза в училище. Познат е също сред учениците и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден подрастващите от цял свят носят розово, за да символизират своята позиция. За първи път в България се отбелязва през 2012 г., като всяка година всички училища в страната с различни инициативи отправят своите послания, казвайки „Не на тормоза и агресията“.

Няма коментари