Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

От днес, 17 февруари - глобите за липса на електронна винетка ще са чрез електронен фиш

От днес, 17 февруари, шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, ще бъдат глобявани и с помощ...

От днес, 17 февруари, шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, ще бъдат глобявани и с помощта на камерите на толсистемата. Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. При това положение те ще имат де факто избор - може да платят и по-ниска глоба, но само при определени обстоятелства.

Глобата се плаща само по банков път, като в платежното нареждане се посочва номерът на електронния фиш. Камерите на тол системата обхващат 10 800 км от републиканската пътна мрежа и въпреки че след 1 март платените участъци за тежкотоварните превозни средства ще са 3115 км, камерите и по останалите трасета ще работят, макар и с нулева ставка. За останалите участъци от републиканската пътна мрежа от общо 20 000 км, за които се дължи електронна винетка, контролът ще се осъществява както и досега - от 105-те мобилни екипа на Националното тол управление.

При старта на електронната система не беше възможен контрол от камерите, тъй като през 2019 година все още имаше валидни хартиени винетки, отбелязват от пътната агенция.

Няма коментари