Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

КАТ започна поголовни проверки в цялата страна

Даден е стартът на втория етап на акция „Зима”, ето за какво ще дебнат полицаите. Започва вторият етап на акция „Зима”, обявиха от пътна...

Даден е стартът на втория етап на акция „Зима”, ето за какво ще дебнат полицаите.

Започва вторият етап на акция „Зима”, обявиха от пътна полиция. Този път във фокуса на проверяващите ще бъде готовността на шофьорите за студения сезон, особено - зимните гуми.

От полицията ще започнат да глобяват още от днес.

Акцент във втория етап на акцията са пешеходците - дали пресичат правилно и дали шофьорите отнемат предимството им. Засиленият контрол ще продължи до 20 ноември.

За последните 2 дни при инциденти на пътя са загинали четирима пешеходци. За това от пътна полиция настояват пешеходците да са видими на пътя и да не са с тъмно облекло, докато се движат по улиците. За последните 10 дни са били установени над 40 000 нарушения.

„43 504 нарушения са установени. От тях близо 20 000 са за нарушаване на скоростните режими, а 17 000 са за други нарушения. Определено можем да кажем, е българинът много бърза. Фишовете обикновено са свързани с оборудването на автомобила, с техническата изправност на автомобила. Изключително често нарушение е неизползването на обезопасителен колан”, заяви Мария Ботева от Пътна полиция пред NOVA.

От 21 до 30 ноември ще се проведе третият етап от акция „Зима”. Тогава полицаите ще следят основно за техническата изправност на автомобилите.

Няма коментари