Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Кандидат за кмет на село Глогово подаде сигнал за натиск до ОИК Тетевен

Сигнал за нерегламентирани действия от служители на МВР Тетевен беше подаден от кандидата за кмет на село Глогово, издигнат от ПП ГЕРБ – А...

Сигнал за нерегламентирани действия от служители на МВР Тетевен беше подаден от кандидата за кмет на село Глогово, издигнат от ПП ГЕРБ – Алдин Русинов Алдинов.

Подробностите около сигнала на Алдинов станаха публични на сайта на ОИК Тетевен. Алдинов, който е регистриран като кандидат за кмет на Глогово, във връзка с което притежава имунитет, твърди че е бил незаконно привикван от служители на МВР Тетевен във връзка с публикации в социалните мрежи. Първо Алдинов е бил притесняван от двама служители на МВР, които не са се представили и без позволение са иззели мобилния му телефон. При вторият случай кандидатът за кмет на село Глогово е бил привикван от сержант Орлин Русинов от участъка в село Български извор, като към него са отправяни заплашителни призиви да спре да публикува и пише във фейсбук.

По случая ОИК Тетевен е излязла с решение, като е препратила сигнала до компетентния в случая Директор ОД на МВР – Ловеч, като изрично е напомнила, че „съгласно чл. 160 от Изборния кодекс от деня на регистрацията до обявяване на резултатите от изборите регистрираните кандидати не може да бъдат задържани или привличани като обвиняеми, освен за извършено престъпление от общ характер и с разрешение на Централната избирателна комисия въз основа на мотивирано искане от главния прокурор.“ Решението е номер 95/08.10.19г.

Няма коментари