Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Две камери са записвали гласуването в тетевенско

ОТНОСНО: Сигнал с вх. № 139/27.10.2019 г., 19,30 ч. от ПП „Партия на зелените“ с твърдения за работещи охранителни камери, с които се съз...

ОТНОСНО: Сигнал с вх. № 139/27.10.2019 г., 19,30 ч. от ПП „Партия на зелените“ с твърдения за работещи охранителни камери, с които се създават условия за нарушаване тайната на вота в секции в с. Глогово, община Тетевен.
Постъпил е сигнал с  вх. № 139/27.10.2019 г. от Тошко Георгиев представител на ПП „Партия на зелените“. В сигнала е твърди, че около 17,30 часа на 27.10.2019 г. е получен сигнал до ПП „Партия на зелените“ от Мирослав Менчев кандидат за кмет на с. Глогово и кандидат за общински съветник в изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019 г. Сигналът бил проверен на място от Иван Цветков и кандидата за общински съветник Мая Ангелова. 
Иска се незабавно да бъде извършена проверка и записите да бъдат иззети.
По жалбата бе извършена проверка на място от членове на ОИК Тетевен – Владимир Димитров и Бранимира Каменова Павлова. След проверка на място е установено, че към момента на проверката камерите са работили, но в едната секция камерата е поставена твърде далеко от кабинката за гласуването, което не създава условия за нарушаване тайната на вота или опасност същия да бъде контролиран. В другата секция от позицията на камерата се наблюдава кабинката за гласуване, но се вижда само гърбът на гласоподавателя. При разговор със зам.-директора, Румен Ивайлов Русев, изпълняващ длъжността директор към момента, е установено, че камерите мониторът, който проследява движението по записващите устройства се намира в кабинета на директора, който от 25.10.2019г. до момента на проверката е бил заключен. Ключът е в лицето, което присъства в момента на проверката и в помещението няма достъп на външни лица.
ОИК Тетевен разгледа сигнала и приема, че същия следва да бъде изпратен по компетентност на органа имащ право да извърши разследване на случая.
Предвид изложеното и на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс, Общинска избирателна комисия Ловеч
Р Е Ш И: 
Изпраща по компетентност на Районно управление на МВР Тетевен сигнал с вх. № 139/27.10.2019 г., 19.30 ч. от Тошко Георгиев представител на ПП „Партия на зелените“.
Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.

Няма коментари