Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

11 отбора премериха сили в благотворителния футболен турнир ,,Заедно за Дара“

Източник: Община Тетевен На 1-ви и 2-ри юни в Тетевен се проведе благотворителен футболен турнир, който събра 11 отбора от различни насе...

Източник: Община Тетевен
На 1-ви и 2-ри юни в Тетевен се проведе благотворителен футболен турнир, който събра 11 отбора от различни населени места. Лошото време не попречи на футболистите да се обединят и да премерят сили за каузата ,,Заедно за Дара“. Турнирът бе организиран от ФК ,,Бенковски“ със съдействието на Община Тетевен.

По време на турнира бяха сложени кутии, в които футболисти и зрители имаха възможността да дарят своите средства. Те бяха отворени на 3-ти юни в сградата на Община Тетевен в присъствието на бащата на Дара - Любомир Лазаров и Тони Стоев – зам.-кмет на Общината. Събраните средства в размер на 2 957, 10 лв. ще отидат за лечение и помощна количка за Дара. Дара е на 2 години и е с поставена диагноза детска церебрална парализа.

Благотворителният турнир бе открит от Свилен Русинов – зам.-кмет на Община Тетевен, който вторият ден награди победителите. Сред единайсетте отбора на първо място се класираха футболистите от ФК ,,Бенковски“, които през цялото време играха със символични тениски с надпис ,,Заедно за Дара“, като с тях заедно игра и бащата на детето. Второ място спечелиха гостите от Троян, а на трето място се нареди отборът на местната пожарна служба. Четвъртото място бе за Червените дяволи.

В благотворителния турнир специално участие взеха Борислав Балджийски – футболист на ,,Царско село“, Валери Свиленов – треньор на ,,Ботев“ – Ихтиман, Валери Пандезов – ветеран на ,,Витоша“ – Бистрица и ФК ,,Атлетикс“ – Троян.

Отборите, взели участие в благородната кауза бяха Бенковски, Бенковски (юноши), АФК Пожарникарите, Атлетикс (Троян), Червените дяволи (Градежница), Селесао (Градежница), Камакс, Ураган Козуря, Резачките (Галата), Голям извор, Дринк тийм.

На турнирът Свилен Русинов награди и малките футболисти на ,,Бенковски“ за спечелено първо място на Областен турнир по футбол ,,Деца футбол 5“ – зона Плевен.

Няма коментари