Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

По интересен начин в Тетевен отбелязаха Деня на Европа

Източник: Община Тетевен Денят на Европа в община Тетевен бе отбелязан с богата програма. Събитието бе организирано от Община Тетевен и ...

Източник: Община Тетевен
Денят на Европа в община Тетевен бе отбелязан с богата програма. Събитието бе организирано от Община Тетевен и Европейски информационен център ,,Европа директно – Габрово“ при Габровската търговско-промишлена палата, с активното участие на РСО ,,Централна Стара планина“. Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен откри програмата, като пожела на всички здраве и спокойно бъдеще.

Отбелязването започна в залата на Община Тетевен с мултимедийна презентация за създаването и актуалното състояние на Европейския съюз, на тема ,,Европа – такава, каквато познаваме и такава, каквато ще изградим“. След това между учениците от средните училища в общината, се проведе викторина на тема ,,Какво знам и какво научих за Европа?“.

Учениците от СУ ,,Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, младши посланици на ЕП, под мотото ,,Този път ще гласувам“, представиха кампания за насърчаване гражданската активност по време на изборите за европейски парламент. По интересен начин участниците упражниха правото си на глас, като в бюлетините гласуваха за някои от ценностите на обединена Европа.

Паралелно с тази част от програмата, във фоайето на Общината, учениците от НУ ,,Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, нарисуваха рисунки на тема ,,Европа през моите очи“.

Програмата завърши с общи игри за всички участници на пл. ,,Сава Младенов“, където с големи букви бе изписано ,,Ние сме Европа“.

Няма коментари