Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Традиционният Гергьовски събор в село Бабинци отново с богата програма

Източник: Община Тетевен На Гергьовден – празникът на Св. Георги Победоносец и Ден на храбростта и Българската армия, село Бабинци посре...

Източник: Община Тетевен
На Гергьовден – празникът на Св. Георги Победоносец и Ден на храбростта и Българската армия, село Бабинци посрещна жители и гости на своя традиционен събор, който се осъществи с подкрепата на Община Тетевен.

Пищната програма на събора включваше фолклорни изпълнения на певци от Народно читалище ,,Развитие – 1960 г.“ - с. Бабинци и Фолклорна формация „Кенар“ към НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен и спортни състезания. Променливото време не разколеба зрителите да проследят зрелищните конни надбягвания, оспорвани футболни сблъсъци и атрактивни разигравания по тенис на маса.

Гости на традиционния събор бяха Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и Зам.–кметът на Общината – Свилен Русинов. Те бяха топло посрещнати от Кмета на с. Бабинци – Сергей Манев и жителите на селото, като на свой ред поздравиха всички с празника и им пожелаха да продължат да съхраняват традициите си така успешно и да бъдат здрави.

Няма коментари