Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Проведоха се традиционни народни борби в село Галата под егидата на Кмета на Община Тетевен и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството

Източник: Община Тетевен На 5-ти май се проведехоха традиционни народни борби в село Галата, община Тетевен, част от традиционния събор ...

Източник: Община Тетевен
На 5-ти май се проведехоха традиционни народни борби в село Галата, община Тетевен, част от традиционния събор на селото. Борбите бяха в памет на Пенчо Шутев - дългогодишен състезател по борба, шампион на Р. България, участник в много държавни и международни турнири, първи треньор и създател на много таланти от с. Галата и околността.

Състезанията се проведоха под егидата на Николай Нанков - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен, организирани със съдействието на Марин Орлинов.

На народните борби присъстваха още Иван Миховски - народен представител, Мария Стойчева - председател на ОбС Тетеввн, Свилен Русинов - зам.-кмет на Община Тетевен, жители и гости на общината.

В състезанието по народни борби взеха участие близо 80 участника от община Тетевен, Велико Търново, Севлиево, Ботевград, Плевен и др. населени места. Участие имаше от различни възрастови категории, с компетентното съдийство на Игнат Дойчинов - Тачо. Получи се оспорвано и зрелищно състезание, което събра над 600 човека публика.

Няма коментари