Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Националният шампионат по планинско бягане се проведе за поредна година в Тетевен

Източник: Община Тетевен На 8 май 2019 г. над 80 атлети от 31 спортни клубове се впуснаха в надпреварата за първото място на Националния...

Източник: Община Тетевен
На 8 май 2019 г. над 80 атлети от 31 спортни клубове се впуснаха в надпреварата за първото място на Националния шампионат по планинско бягане, който се проведе в гр. Тетевен. Събитието бе организирано от Българска федерация по лека атлетика със съдействието на СК „Шампион“ – гр. Тетевен и подкрепата на Община Тетевен.

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева даде старт на състезанието, в което се съревноваваха девойки и младежи под 20 г. по дистанция от 5 км. и жени и мъже над 20 г. по дистанция от 10 км. в пресечена местност от централната градска част до връх Острич в покрайнините на село Бабинци.

Победителите бяха наградени от Кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, Зам.-кмета Свилен Русинов на пл. Сава Младенов. На тържествената церемония присъстваха още Димитър Кисьов, организатор на събитията по планинско бягане към БФЛА и Младен Милев, председател на СК „Шампион“ – гр. Тетевен.

При девойките до 20 г. шампион стана Наталия Кременска, докато при младежите се отличи Валентин Вълканов. Кирил Николов – Дизела отново показа класа при мъжете, като не остави шанс на конкуренцията да докосне върха, а Маринела Нинева се окичи със златото при жените. Националния шампионат на България по планинско бягане бе и квалификация за Балканското първенство, което ще се проведе в съседна Румъния.Крайно класиране на НШ по планинско бягане 2019:Девойки до 20 г.
Наталия Кременска – Черно море Атлетик – гр. Варна
Стефани Стоянова – Локомотив София – Никола Карапетров – гр. София
Маргарита Радева – Орловец 93 – гр. ГабровоМладежи до 20 г.
Валентин Вълканов – Супер спорт – гр. Варна
Владислав Михайлов - Атлетик 90 – гр. Луковит
Никола Гичев – Черно море Атлетик – гр. ВарнаЖени над 20 г.
Маринела Нинева – Локомотив – гр. Дряново
Кристина Иванова – Младост 2012 – гр. Благоевград
Мая Недялкова – Стратеш Атлетик – гр. Ловеч

Мъже над 20 г.
Кирил Николов – СКЛА Мисионис – гр. Търговище
Димчо Мицов – Рилски атлет – гр. Самоков
Георги Гергов – Стратеш Атлетик - гр. Ловеч

Няма коментари