Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Денят на Победата и Ден на Европа бе отбелязан пред паметника на загиналите във войните тетевенци

Източник: Община Тетевен На 9 май - Денят на Европа и Денят на победата над фашизма във Втората световна война, пред Паметника на загина...

Източник: Община Тетевен
На 9 май - Денят на Европа и Денят на победата над фашизма във Втората световна война, пред Паметника на загиналите във войните храбри и самоотвержени тетевенци, ученици от НПГГСД „Сава Младенов поднесоха възпоменателна програма пред дошлите да се поклонят пред саможертвата и величието на всички отдали живота си днес Светът, Европа, България да бъдат едно по-добро място.

Денят на победата е ден на манифест на тържествуването на Човечеството пред злото, ден за смирение на егото на нас, тези, които ни има днес и най-вече ден за преклонение, благодарност и почит пред тези, проляли кръвта си и жертвали живота си, сражавайки се по бойните полета, за да ни има.

На събитието присъстваха тетевенските ветерани от войната, Милко Недялков – народен представител в 44-тото Народно събрание, Зам.-кметовете на Община Тетевен – Борис Врабевски и Свилен Русинов, Момчил Неков, общински съветници, представители на институции, ученици и граждани.

В знак на почит и признателност към загиналите тетевенци във войните, пред монумента бяха поднесени венци и цветя от Община Тетевен, Общински съвет - Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен, Клуб „Русофили“ – гр. Тетевен, Съюза на ветераните от войните и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ - Тетевен, НЧ „Съгласие 1869 г.“ - гр. Тетевен, депутатът Милко Недялков, Момчил Неков и Общинската организация на БСП.

Денят на Европа ще бъде отбелязан ден по-късно, на 10 май 2019 г. В салона на Община Тетевен ще се проведат презентации, викторини и кампания за насърчаване на гражданската активност по време на изборите за европейски парламент, както и пленер и флашмоб под надслов „Бъдещето на Европа зависи от нас!“, като празникът ще бъде осъществен със съдействието и подкрепата на РСО „Централна Стара планина“, Европейски информационен център „Европа директно – Габрово“ при Габровската търговско-промишлена палата.

Няма коментари