Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Проведе се 4-ти Международен детски турнир по футбол за Купата на Кмета на Община Тетевен, победител е ФК „Пазарджик“, ФК „Бенковски“ получи Купата на Областна зона Плевен при 14 годишните

Източник: Община Тетевен От 24 до 25 май 2019 г. в гр. Тетевен се проведе 4-тото издание на Международния детски турнир по футбол за Куп...

Източник: Община Тетевен
От 24 до 25 май 2019 г. в гр. Тетевен се проведе 4-тото издание на Международния детски турнир по футбол за Купата на Кмета на Община Тетевен – Д-р Мадлена Бояджиева. Събитието бе съвместна проява на ФК „Бенковски“ – гр. Тетевен и Община Тетевен, като събра над 170 деца, родени през 2008 г., от 8 клуба – гостите от съседна Северна Македония – ФК „Плачковица „ – гр. Радовиш, ФК „Севлиево“ – гр. Севлиево, ФК „Национал“ – гр. София, ФК „Чавдар“ – гр. Троян, ФК „Левски“ – гр. София, ФК „Ботев“ – гр. Враца, ФК „Хебър“ – гр. Пазарджик и домакините от ФК „Бенковски“.

Началото на турнира бе обявено от Кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която приветства децата, техните треньори и родители на стадион „Г. Бенковски“. На официалното откриване присъстваха още легендата на българския футбол Иван Зафиров - Копата, зам.-кметът на Община Тетевен – Свилен Русинов и управителят на спортен комплекс „Олимп“, на чиито терени се осъществи турнира – Николай Райков.

Срещите се проведоха по бергер схема в групи всеки срещу всеки като в следващата фаза бяха проведени мачове за определяне на местата от 1 до 8. Лошото време не попречи на зрелищния финал, който изправи един срещу друг отборите на ФК „Левски“ и ФК „Хебър“. Столичани почти до последно бяха равностойни на момчетата на Пазарджик, но в крайна сметка 4:2 в полза на ФК „Хебър“ определи носителя на Купата на Кмета. Със сърцата игра и силна агитка младите надежди на ФК „Ботев“ пък отнесоха трофея за третото място във Враца. Останалите отбори в подреждането останаха равностойни, а специалистите отчетоха силен напредък за децата на ФК „Бенковски“ – гр. Тетевен, които тепърва ще жънат успехи.

Купите на победителите бяха връчени от д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен и патрон на турнира в неделния ден, като бяха излъчени и най-добър вратар, най-полезни играчи, най-добри защитници и най-добри нападатели на турнира, които получиха грамоти и специални награди. Всички участници получиха медали, а отборът на Тетевен получи и екипи от управителя на СК „Олимп“.

В рамките на турнира се проведе и тържественото награждаване на първенците по футбол на Областна зона Плевен от националното първенство на Българския футболен съюз при родените 2004 и 2005 г. – момчетата на ФК „Бенковски“ – гр. Тетевен. Успехът е исторически за тетевенския футбол, предвид че повече от 10 г. отбор от община Тетевен не е извоювал Купата на зоната, а тази година тя дори бе категорично спечелена 2 кръга преди края на първенството.

Община Тетевен поздравява всички победители и участници в 4-тия Международен детски турнир по футбол за Купата на Кмета и шампионите на областна зона Плевен – ФК „Бенковски“ – гр. Тетевен, техните треньори и родители, за усилията, които полагат заедно за успехите.

Пълната галерия от снимки вижте ТУК.

Няма коментари