Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Общината дава "десет причини да остана в моя Тетевен"

Източник: Община Тетевен В Тетевен се проведе церемония с изложба на фото пана и връчване на награди в различни категории под мотото ,,1...

Източник: Община Тетевен
В Тетевен се проведе церемония с изложба на фото пана и връчване на награди в различни категории под мотото ,,10 причини да остана в моя град“. Една кампания на вестник ,,Стандарт“, която има за цел да фокусира общественото внимание върху добрите хора, които постигат своите малки и големи победи.

Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, разказа за конкретните 10 причини да останем в нашия град, които бяха изобразени върху големи фото пана. Сред тях бяха осъществените инициативи, приобщаващи младите хора, откритите работни места, подобрената инфраструктура, настоящи и бъдещи проекти, културните обекти, детските площадки и зелени площи. Д-р Бояджиева представи и по-важните културни и спортни събития, които се провеждат на територията на общината, като Празникът на тетевенската саламура - осъществен за първи път през нейния мандат, е превърнат в традиция за тетевенци. Сред десетте причини попаднаха и санираните девет блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и НПГГСД ,,Сава Младенов“ – Тетевен, която също доби един нов по-модерен облик. Националната гимназия бе ремонтирана по проект с европейски средства през 2018 г.

Именно инж. Златина Каталиева – директор на училището, бе наградена от Калин Василев – народен представител от ПП ГЕРБ, в категория ,,Образование“ за развитието на учениците, професионалистите, работещи с цялото си сърце и множеството награди и инициативи, организирани от учителите. Един такъв млад учител е Мария Николова, която е избрала да се върне в Тетевен и да създаде своето семейство тук. На церемонията тя представи своите 10 причини да остане в малкия град, криещ големи възможности.

Ваня Събчева – Областен управител на Ловеч, награди един доказал се бизнесмен, създал работни места и успешен бизнес – Емил Максимов. Той бе отличен в категория ,,Икономика“ – един работодател, предоставил благоприятни условия за развитие на своя екип.

В категория ,,Технологии“ Кметът на Тетевен връчи наградата на бизнес център ,,Балкан“, скрит в курорта Рибарица, но предлагащ големи възможности за екипи от компании, работещи в сферата на софтуерните, информационните технологии и не само.

Наградата в категория ,,Туризъм“ бе връчена от Валентина Вълчева – представител на ОББ, партньори на кампанията на в-к ,,Стандарт“. Тя отиде при ,,Екстрийм Гейм“ ООД с основна дейност Тийм билдинг на фирми и индивидуални клиенти.

Мъжка вокална група ,,Вежен“, която през 2018 г. отпразнува своя 50 годишен юбилей, бе наградена в категория ,,Култура“ от Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен. Заслужено спечелиха аплодисментите и на гостите за своите музикални изпълнения заедно с Виктория Стефанова – също един млад човек, пълен с идеи и инициативи за по-малките деца.

Иван Миховски – народен представител от ПП ГЕРБ, награди Футболен клуб ,,Бенковски“ в категория ,,Спорт“. Клубът развива детско – юношеска школа с цел стимулиране участието на деца и младежи в спортни мероприятия.

Главен инспектор инженер Николай Христов – началник на местната пожарна, бе награден за героизма и професионализма на екипа си в категория ,,Сигурност“ от гл. инспектор Петър Петров.

На церемонията ,,10 причини да остана в моя град“ присъстваха деца и младежи, бизнесмени, директори на училища и гости на града.

,,Не съжалявам за това, че избрах да живея в Тетевен и вярвам, че бъдещето на града ни е в ръцете на нас, младите хора – развитието му зависи от нашите възгледи, идеи и действия за тяхното реализиране.“

Мария Николова – учител в НПГГСД ,,Сава Младенов“ – гр. Тетевен

Няма коментари