Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия на територията на Община Тетевен проведе щабна тренировка

Източник: Община Тетевен На 24 април 2019 г. в салона на Община Тетевен бе проведена щабна тренировка на Щаба за изпълнение на общинския...

Източник: Община Тетевен
На 24 април 2019 г. в салона на Община Тетевен бе проведена щабна тренировка на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия на територията на общината. Тренировката се проведе съгласно предварително утвърден от Областния управител на област Ловеч – Ваня Събчева график за провеждане на тренировки в общините от областта и в изпълнение на разпоредбите на чл. 6, ал. 1, т. 13, чл. 14, чл. 28 и чл. 64, ал. 1, т. 5 от Закона за защита при бедствия за провеждане на обучение и практическа подготовка на териториалните органи на изпълнителната власт, силите за реагиране при бедствия и доброволните формирования.

На тренировката присъстваха Зам.-председателят на Щаба и Зам.-кмет на Община Тетевен – Борис Врабевски, секретарят на Щаба – Ивайло Ангелов – ст. Експерт „ССИ, ОМП и БК в Община Тетевен, както и членовете на щаба в лицето на ръководителите на РСПБЗН Тетевен, РУ Тетевен, ЧЕЗ АД – гр. Тетевен, ТП „Държавно горско стопанство Тетевен“, Доброволно формирование – гр. Тетевен, ВиК АД – Ловеч (район Тетевен), Спешен център за медицинска помощ – гр. Тетевен, кметове на кметства на територията на общината и експертен състав от общинската администрация.

Темата на тренировката бе „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия при възникване на пожар на територията на общината“, като същата бе съобразена с основните принципи на защитата при бедствия, определени от ЗЗБ и предварително съгласувана с оглед на особеностите на района и основната опасност, чието наличие обуславят големите горски територии. Направен бе разбор на действията на всички участници и изготвен протокол.

Няма коментари