Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

В Община Тетевен се проведоха Ден на отворените врати и Кмет за един ден

Източник: Община Тетевен На 10 април 2019 г. в Община Тетевен се проведоха инициативите Ден на отворените дни и Кмет за един ден във връ...

Източник: Община Тетевен
На 10 април 2019 г. в Община Тетевен се проведоха инициативите Ден на отворените дни и Кмет за един ден във връзка с отбелязването на Международния ден на ромите – 8 април. В мероприятието се включиха четирима младежи – Георги Костов и Божидар Петков, ученици в 9 кл. на ПГСУ - Тетевен, изучаващи бизнес, Елена Берова, ученичка в 8 кл. на СУ „Г. Бенковски“ – Тетевен, в паралелка „Софтуер“ и Лальо Лалев от 12 кл., изучаващ предприемачество в същото училище.

Кметът на Община Тетевен, Д-р Мадлена Бояджиева посрещна в кабинета си младежите, като им представи дейността и функциите на кмета на Общината като орган на изпълнителната власт и важността на Общинския съвет като орган на местното самоуправление. Тя преотстъпи своя стол на всеки от тях, за да почувстват, макар и за ден, отговорността да бъдеш кмет и им пожела в бъдеще да допринесат за развитието на нашия район.

Д-р Бояджиева, Зам. кметът Свилен Русинов и Цветелина Стоянова – Секретар на Община Тетевен разговаряха с учениците за техните бъдещи планове и ги окуражиха да продължат образованието и развитието си и да бъдат активни граждани, за да бъдат полезни както на себе си, така и на обществото и конкретно на техния етнос в процеса по интеграция. Разгледани бяха и положителните тенденции и проблемите, които младите хора отчитат в града. Секретарят на Община Тетевен – Цветелина Стоянова и служителите във всеки отдел на общината пък разясниха на гостите своите функции в общината и важността на техните дейности, като се постараха да бъдат полезни на младежите и да им споделят и интересни факти от работата си.

Няма коментари