Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Община Тетевен и Угърчин с допълнителни средства от държавата за преодоляване на щети от бедствия

Общините Тетевен и Угърчин ще получат допълнителни средства за преодоляване на щети от бедствия, реши днес МС. Правителствотоодобри допълн...

Общините Тетевен и Угърчин ще получат допълнителни средства за преодоляване на щети от бедствия, реши днес МС. Правителствотоодобри допълнителни разходи отрезерва на държавния буджет занепредвидени и/или неотложниразходи за предотвратяване,овладяване и преодоляване напоследиците от бедствия. Общиятим размер е 33 123 981 лева и те са за превантивни дейности,възстановяване на разходи запроведени спасителни инеотложни работи при овладяванена бедствени положения и завъзстановяване наинфраструктурни обекти.

Община Тетевен ще получи 524 548 лв, от които за възстановяване на извършените разходи за разчистване на наноси от отводнителни съоръжения /канали/ към водосток на третокласен път между гр. Тетевен и кв. Полатен са отпуснати – 4 972 лв. За възстановяване на пропускателната способност и хидравличните елементи на река Градежница, както и за възстановяване на техническата инфраструктура в с. Глогово и с. Градежница средствата са разпределени – за подобекти в с. Градежница, ул. „В. Левски“ 48 570 лв., за ул. „Люляк“ 74 384 лв., за ул. „Ал. Стамболийски“ – 83 751 лв. За подобект в с. Глогово са предвидени – 321 871 лв.

Няма коментари