Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Кметът на Община Тетевен присъства на стартирането на поетапното изграждане на Автомагистрала „Хемус“ в участъка от Боаза до пътя Русе – Велико Търново

Източник: Община Тетевен На 23 април 2019 г. официално стартира поетапното строителство на 134 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка м...

Източник: Община Тетевен
На 23 април 2019 г. официално стартира поетапното строителство на 134 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново (отсечка Боаза – пътен възел „Дерманци“). Проектът се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД. Трасето, за което правителството осигури 1,12 млрд. лв. без ДДС, е разделено на 6 участъка.

На събитието присъстваха Министър-председателят на Република България – Бойко Борисов, Министърът на финансите – Владимир Горанов, Министърът на регионалното развитие и благоустройството - Петя Аврамова, Зам. Министърът на регионалното развитие и благоустройството - Николай Нанков, Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ - Георги Терзийски, народните представители от ПП ГЕРБ в 44-тото НС - Иван Миховски и Калин Василев, Областният управител на Област Ловеч – Ваня Събчева, Кметът на Община Ловеч – Корнелия Маринова, Кметът на Община Тетевен – Д-р Мадлена Бояджиева, Кметът на Община Луковит – Иван Грънчаров, Кметът на Община Ябланица – инж. Иван Цаков, Кметът на Община Угърчин – Станимир Петков и граждани на общините, в които текат пътно-строителните дейности. Ловчанският митрополит Гавриил също уважи старта на строителството, като направи водосвет на трасето и машините, като пожела на всички здраве и смирение в дните преди Великден.

Министър-председателят сподели пред присъстващите и медиите, че до края на 2022 г. има реална възможност АМ „Хемус“ да стига до гр. Плевен и подчерта, че правителството активно работи за изграждането на цялата автомагистрала, финансовият министър е обезпечил плащанията, регионалният министър отговаря за отделните лотове. Той подчерта важността на изграждащата се пътна инфраструктура на Северна България, както и че се очаква брутният вътрешен продукт на страната да се вдигне с поне 10-20 %.

Няма коментари