Subscribe Us

header ads

ЗА ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ

Източник: Община Тетевен
На 6-ти април 2019 г. /събота/, от 10:30 часа, на пл. „Сава Младенов“, занаятчии от община Тетевен и гости на града ще се включат в международната инициатива - ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ.

Занаятчии от община Тетевен ще се включат за четвърта поредна година в инициативата с демонстрация на местни занаяти и базар на сувенири – собствено производство.

Те ще демонстрират своите умения за изработка на изделия от кожа, ковано желязо, дърворезба, везба, художествено плетиво, декоративни украси, декупаж, накити от естествени материали, художествена обработка на камък, изработване на местни носии, дървени съдове и предмети за бита.

Основната цел на проявата е да се съхранят традиционните художествени занаяти, да се насърчи развитието им и занапред, както и да се популяризират произведенията на местните майстори-занаятчии.

Тази инициатива стартира във Франция преди повече от 10 години. От няколко години такива дни се провеждат едновременно в Испания, Италия, Белгия, Латвия, Швейцария, Великобритания, Германия, Унгария, Португалия и Люксембург.

Събитието ще се проведе за пета година в България, в дните от 1-ви до 7-ми април 2019 г., като партньор от българска страна е РСО "Централна Стара планина".

Публикуване на коментар

0 Коментари