Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Годишният отчет на д-р Мадлена Бояджиева - Кмет на Община Тетевен, бе представен в селата Галата и Български извор

Източник: Община Тетевен На 29 и 30 март д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, представи своя Годишен отчет за изпълнението на...

Източник: Община Тетевен
На 29 и 30 март д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, представи своя Годишен отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. пред жителите на селата Галата и Български извор. На срещите присъстваха и зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски.

В Галата отчетното събрание премина при голям интерес. Д-р Бояджиева поясни, че за изминалата 2018 г. в селото са вложени 118 хил. лв. за основен ремонт на уличната мрежа, който включва улиците ,,Лазар Станев“, ,,Лиляна Димитрова“ и ,,Свилен Русев“. През 2018 г. бе одобрен за финансиране от Програмата за развитие на селските райони и проект за основен ремонт на главната улица „В. Левски“ на стойност 485 хил. лв., като ремонтът ще стартира до месец. Тя обясни, че през тази година в инвестиционната програма за с. Галата са предвидени 243 хил. лв. за изграждане на напорен резервоар за питейна вода, основен ремонт на централния площад и основен ремонт на улиците ,,Пейо Яворов“, ,,Маличка“ и ,,Вела Пеева“. За текущи ремонти са предвидени 10 хил. лв. Отделно от това, бюджетът на кметството е близо 74 хил. лв.

В село Български извор наред с отчета на Кмета на Община Тетевен, свой отчет представи и кметът на селото. Д-р Бояджиева отчете извършените основни ремонти на няколко от улиците в селото - ,,Райна Княгиня“, ,,Тракия“ и ,,Иван Вазов“. През 2018 г. инвестициите в селото са били над 80 хил. лв., а за текущ ремонт - 1 680 лв. В инвестиционната програма за 2019 г. за селото са предвидени средства на стойност над 76 хил. лв., които включват ремонт на улици и изграждане на система за парно отопление в детската градина. Бюджетът на кметството е в размер на 64 262 лв.

През 2018 г. Общината е кандидатствала в ДФЗ с проект „Изграждане, оборудване и обзавеждане на комбинирана спортна инфраструктура, ситуирана в прилежащ терен на ОУ "В. Левски", с. Български Извор, община Тетевен“ на стойност 96 969.99 лв. без ДДС, който ще бъде реализиран през 2019 г.

Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, даде подробна информация за всичко, което е направено в цялата община и за това, което предстои. На събранията имаше изказвания и поставени въпроси, касаещи конкретни проблеми на двете села, като д-р Бояджиева увери, че ще се търсят начини за тяхното решаване.

Няма коментари