Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Кметът на Община Тетевен представи Годишен отчет за 2018 г. пред жителите на кв. Пеновото и кв. Долни край в града

Източник: Община Тетевен Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, се срещна с жители на града в кв. Пеновото и кв. Долни край, ...

Източник: Община Тетевен
Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, се срещна с жители на града в кв. Пеновото и кв. Долни край, като целта на срещата бе представянето на Годишния отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. Присъстваха още Мария Стойчева - Председател на Общинския съвет, Борис Врабевски и Тони Стоев - Зам.-кметове на Община Тетевен, които също отговаряха на въпроси, отправени от гражданите.

През 2018 г. приключи санирането на последните два жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Жители от двата квартала се възползваха от тази програма, като в кв. Пеновото сградите са седем и в кв. Долни край една. В града близо 1000 души, живеещи в 400 апартамента, се възползваха от програмата. Присъстващите на срещата в кв. Долни край изразиха и желание за изграждане на детска площадка на ул. ,,Равни камък“.

На срещите Кметът на Тетевен уточни и въпросите, свързани с местните данъци и такси. Тя заяви, че през 2018 г. няма повишаване на данъците и такса ,,Битови отпадъци“ в общината. От 2019 г. има промяна на данъците за моторни превозни средства, съгласно приетите от Парламента промени в Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/. За по-старите автомобили данъкът се повишава с цел стимулиране извеждането им от употреба и замяната им с по-нови и по-екологични, за да се намали замърсяването на въздуха с вредни емисии. За по-новите коли данък ,,Моторни превозни средства“ се намалява.

Няма коментари