Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

В Тетевен се състоя среща във връзка с агресията в училище

Източник: Община Тетевен На 27-ми март в салона на Община Тетевен се проведе среща във връзка с агресията и насилието в училищата. Тя бе...

Източник: Община Тетевен
На 27-ми март в салона на Община Тетевен се проведе среща във връзка с агресията и насилието в училищата. Тя бе организирана по инициатива на РУО – Ловеч, съвместно с Община Тетевен.

Срещата бе открита от Еленко Начев – Началник РУО – Ловеч, който призова участниците да споделят своите проблеми с оглед оказване на подкрепа и съдействие за решаването им. Той уточни още, че досега среща от такъв формат не е провеждана.

Д-р Бояджиева – Кмет на Община Тетевен се включи в срещата с думите: ,,Тази среща е изключителна важна, защото темата за насилие в училище е актуална. Това е един проблем, който не зависи само от педагогическия персонал на дадено училище, защото възпитанието тръгва първо от семейството и ако там нещата не са поставени на една стабилна и здрава основа, нататък става по-трудно. Усилия трябва да обединят всички институции, включително и Общината, която отдава голямо значение на развитието на образованието“. Д-р Бояджиева предложи за в бъдеще да бъдат направени такива срещи и с родителите на учениците.

В срещата взеха участие Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен, Иваничка Буровска – Началник отдел ,,Организационно-методическа дейност и контрол“ към РУО – Ловеч, Дияна Лалева - главен експерт ,,Образование“ към Община Тетевен, директори и заместник-директори на училища и детски градини, психолози и педагогически съветници, координатори към Механизма за противодействие на училищния тормоз.

Получи се една ползотворна дискусия с присъстващите, които споделиха за основните проблеми в детските градини и училищата.

Няма коментари