Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

В курорта Рибарица бе открита работна среща по проект „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“

Източник: Община Тетевен На 21 март 2019 г. в курорта Рибарица, общ. Тетевен, бе открита работна среща на екипа за организация и управле...

Източник: Община Тетевен
На 21 март 2019 г. в курорта Рибарица, общ. Тетевен, бе открита работна среща на екипа за организация и управление на проект „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“ и за представяне на нови проекти.

Като домакин, д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен откри събитието с думите: ,,За мен е изключително удоволствие да ви посрещна на територията на община Тетевен. Мисля, че в тази зала няма човек, който да не е убеден в това, че образованието е важна част от бъдещето на държавата и точно в тази посока работят министерството и правителството. Ние, като Община, също поставяме акцент върху образованието. Работим усилено по Механизма за приобщаване на учениците, които не посещават училище, квалификацията на учителите, по възможностите за професионално образование, като вече имаме и три паралелки за дуално обучение и не на последно място за подобряване на материално-техническата база“.

В целевата група на проекта влизат педагогическите специалисти (учители, директори и др., съгласно Закона за предучилищното и училищно образование), които през периода на проекта работят в системата на образованието. Всички участници ще имат възможност да заявят желание за обучение по определени програми, които съответстват на нуждите им от допълнителна квалификация. Специалистите ще бъдат подпомогнати да придобият по-висока професионално-квалификационна степен, съответстваща на професионалното им израстване.

В работната среща взеха участие представители от МОН в лицето на: Геновева Черкезова, Ремдие Ибрям, Борислав Първанов, Гергана Станчева, Полина Фетфова, Грета Ганчева, Пенка Иванова, Даниела Недялкова, Петя Кръстева и Наталия Михалевска. Присъстваха още Петя Кръстева – Директор на дирекция „Управление и изпълнение на проекти“, Еленко Начев – началник РУО ,,Ловеч“, представители на УО на ОП НОИР, директори и учители.

Няма коментари