Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Поздравителен адрес от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева по случай 3-ти март

Източник: Община Тетевен Уважаеми съграждани,     Трети март е Денят на освобождението на България! Ден на преклонение! Ден, в който ...

Източник: Община Тетевен
Уважаеми съграждани,
    Трети март е Денят на освобождението на България! Ден на преклонение! Ден, в който се молим за всички, отдали живота си за вярата и свободата на Отечеството.
    Ден, в който си припомняме, че изпепелената от петвековни пожари българска земя е поселена от народ, който през всички столетия на това жестоко робство, е запазил млад и активен своя героичен характер, своята православна вяра, своя борчески съзидателен дух. Българите до човешкото слово "Свобода" са прибавили и клетвеното "Смърт".
   И днес подвизите на борците за свобода са възпяти с песни и предания, над костите им са издигнати паметници. Музеите са пълни с историята на делата им.
  На този ден, обявен за Национален празник на всички българи, засвидетелстваме своята безгранична синовна почит и уважение към безстрашните герои в името на силна и щастлива България и си пожелаваме мир и ясно бъдеще!
    Сто четиридесет и една години свобода – години на гордост, че сме потомци на славен и борбен народ, изпълнен с върховна саможертва, с храбър и непреклонен български дух!
   Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, осеяли с костите си родната земя, за да бъдем свободни и щастливи - ние и нашите деца!
    Честит Национален празник, българи!
    С уважение: д-р Мадлена Бояджиева
                       КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

Няма коментари