Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Община Тетевен домакин на форум „Да върнем родителите в училище”

Община Тетевен ще бъде домакин на форум на тема „Да върнем децата в училище”, част от националната кампания на евродепутата Асим Адемов, и...

Община Тетевен ще бъде домакин на форум на тема „Да върнем децата в училище”, част от националната кампания на евродепутата Асим Адемов, информират от пресцентъра на областната администрация в Ловеч.

Проявата е в петък, 8 февруари, от 14.30 часа, в залата на общинския съвет в планинския град. Освен евродепутата в нея ще се включат областният управител Ваня Събчева, зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев,кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, директори, учители, родителски организации от общината.

Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“, на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на Адемов.

Преди форума евродепутатът ще разгледа ОУ „Васил Априлов” в с. Градежница и детска градина „Изгрев” в с. Глогово, които са обновени с общински средства, и реновираната по оперативна програма „Региони в растеж” Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в Тетевен.

Няма коментари