Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Top Ad

{fbt_classic_header}

Header Ad

Актуално:

latest

Младен Маринов проведе среща с посланика на Япония в София

На 17 януари 2019 г. министърът на вътрешните работи Младен Маринов се срещна с посланика на Япония, Н.Пр. Масато Ватанабе, съобщиха от пр...

На 17 януари 2019 г. министърът на вътрешните работи Младен Маринов се срещна с посланика на Япония, Н.Пр. Масато Ватанабе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двете страни подчертаха факта, че през настоящата година ще бъдат отбелязани три годишнини на българо-японските отношения – 110 години от началото на контактите, 80 години от установяване на дипломатически отношения и 60 години от тяхното възстановяване. По този повод ще бъдат организирани редица събития в страната.

Като израз на доброто сътрудничество беше оценена и предстоящата съвместна инициатива между Министерство на вътрешните работи и посолството на Япония - Семинар по управлението на риска при наводнения в държавите от Западните Балкани, който ще бъде проведен през м. февруари 2019 г. в София. По думите на министър Маринов опитът на Япония в управлението на бедствия, съчетан с основния приоритет на българската страна за подкрепа на Западните Балкани, е гаранция за успеха на семинара. Министърът подчерта, че укрепването на капацитета и сътрудничеството с държавите от Западните Балкани е важен фактор за сигурността не само в региона, но и в световен мащаб.

Двете страни изразиха задоволство, че обменът на туристи между България и Япония се засилва.

Посланикът информира, че очаква много японски граждани да посетят България по повод събитията, посветени на трите годишнини, и изказа благодарност за работата на МВР за обезпечаването на сигурността японските граждани в България и на мероприятията на японското посолство в София.

Няма коментари